Miso jest to tradycyjna gęsta pasta japońska, produkowana ze sfermentowanej soi, najczęściej z dodatkiem ryżu lubjęczmienia, soli, drożdżyNajczęściej używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także miksowana z dashi, tworząc najpopularniejszą w Japonii zupę.

Dzięki wysokiej zawartości białka oraz bogactwu witamin i substancji mineralnych, miso odgrywała najważniejszą rolę żywieniową wJaponii. Jest bardzo rozpowszechniona zarówno w tradycyjnej kuchni japońskiej, jak i w nowoczesnym żywieniu. Miso jest przeważnie słona, lecz smak i aromat zależą od wielu czynników i składników użytych w czasie procesu fermentacji. 

MISO SHIRO 400G MISO SHIRO 400G
Producent: MUSO
Cena: 23,50 zł
szt.
zobacz więcej
MISO HATCHO 400G MISO HATCHO 400G
Producent: MUSO
Cena: 22,60 zł
szt.
zobacz więcej
MISO GENMAI 400G MISO GENMAI 400G
Producent: MUSO
Cena: 25,00 zł
szt.
zobacz więcej
Bestsellery
BATONIK CELI HOPE WANILIOWY  35G B/G
BATONIK CELI HOPE WANILIOWY 35G B/G
2,70 zł
ŚWIEŻE DAKTYLE MEDJOOL 500g Organic House
ŚWIEŻE DAKTYLE MEDJOOL 500g Organic House
45,00 zł
MIÓD NEKTAROWY AKACJOWY 1kg
MIÓD NEKTAROWY AKACJOWY 1kg
37,50 zł
szt.
MIÓD SPADZIOWY SPADŹ IGLASTY 1kg
MIÓD SPADZIOWY SPADŹ IGLASTY 1kg
60,00 zł
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl